NOS-analist: 'Als Ajax tegen Feyenoord scoort, spring ik een gat in de lucht'

NOS-analist: 'Als Ajax tegen Feyenoord scoort, spring ik een gat in de lucht'

23-07-2016 22:05
26

Daniël de Ridder (32), oud-speler van onder meer Ajax, Celta de Vigo en Wigan Athletic, is sinds afgelopen seizoen actief als voetbalanalist namens de NOS. Hij voelt zich prettig in die rol, vertelt hij zaterdag in een interview met het Parool. Kritiek op zijn geliefde Ajax schuwt hij zeker niet. 

"Het gevaar is dat je rancuneus overkomt. Dat wil ik niet, en dat ben ik ook niet. Als Ajax tegen Feyenoord speelt, spring ik een gat in de lucht als ze scoren. Maar ik kijk er intussen ook met andere ogen naar", steekt hij van wal.

"Het klinkt wellicht aanmatigend, maar de meeste mensen bij profclubs hebben werkelijk geen idee. Ik heb het dan over de mensen die over het voetbal gaan. Een grote club als Ajax moet worden gestuurd door mensen met een visie en met sociale intelligentie. In werkelijkheid zitten in de technische leiding vaak mannen zonder enig vermogen spelers beter te maken."

"Er wordt niet verder gekeken dan naar de volgende wedstrijd. Ik hou zielsveel van voetbal, maar de beleidsmatige kant loopt hopeloos achter ten opzichte van het bedrijfsleven. Daar ligt voor mij als analist de ruimte", besluit De Ridder.