'Verrassende naam van Nederlandse verdediger prijkt op shortlist Chelsea'

'Verrassende naam van Nederlandse verdediger prijkt op shortlist Chelsea'

24-07-2016 00:00
15

Stefan de Vrij staat op de shortlist van Chelsea. De Premier League-grootmacht heeft de Nederlandse verdediger in gedachten als alternatief voor toptarget Kalidou Koulibaly. 

Koulibaly, speler van SSC Napoli, heeft een prijskaartje van liefst 45 miljoen euro om zijn nek hangen. Zelfs voor het puissant rijke Chelsea is dat te gortig. Hoewel The Blues en manager Antonio Conte stiekem hopen dat er deze zomer een akkoord wordt bereikt met de nummer twee van Italië, is men op Stamford Brigde ook al aan het kijken naar defensieve alternatieven.

De Vrij (24) is volgens The Sunday People een belangrijke kandidaat, mochten de Koulibaly-onderhandelingen uiteindelijk op niets uitlopen. De verdediger van Oranje zou ongeveer vijftien miljoen euro kosten - drie keer minder dus dan de Senegalees. Opvallend: De Vrij speelde tien maanden geleden zijn laatste officiële duel. In dienst van het Nederlands elftal liep hij toen een knieblessure op. Inmiddels heeft de oud-Feyenoorder weer de training hervat in Rome.