Vallen en opstaan bij 'nieuw' FC Twente: We speelden een matige wedstrijd

Vallen en opstaan bij 'nieuw' FC Twente: "We speelden een matige wedstrijd"

24-07-2016 10:12
5

Jeroen van der Lely merkt dat FC Twente op de goede weg is. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen ziet het spel van de Tukkers er steeds beter uit, al was het oefenduel met Al-Taawoun FC van zaterdagmiddag niet best, erkent de verdediger op de website van zijn club. 

"We speelden een matige wedstrijd, vond ik. Dat mag niet gebeuren. Misschien dat we te onwennig waren in het iets andere systeem waarin we speelden. Maar we hadden als team vooral te weinig pit. Dan zie je dat je al snel een stap te laat komt. Zeker in de eerste helft was dat het geval", vertelt Van der Lely (20). 

"In het begin van de voorbereiding moesten we als ploeg aan elkaar wennen. Er staat toch een ander team ten opzichte van vorig seizoen. Nu maken we als team elke wedstrijd stappen, ook achterin merk ik dat we ons organisatorisch steeds meer verbeteren. Tegen Al-Taawoun deden we wat dat betreft een stapje terug. Woensdag tegen Southampton kunnen we dat goedmaken. Dat wordt een mooie wedstrijd, tegen een erg goede tegenstander. Een goede test om te zien waar we staan."

Vorig seizoen speelde de verdediger 22 officiële duels namens Twente. "Het is een wereld van verschil waar ik nu sta ten opzichte van precies een jaar geleden. Ik merk dat ik in het veld een stuk wijzer ben geworden en meer bagage heb. Het herkennen van momenten gaat me steeds beter af. Met de ervaring die ik heb nu meer heb dan een jaar geleden speel ik tot nu toe een vrij redelijke voorbereiding."