Vlaar baalt van keuzes Blind: Het is natuurlijk heel teleurstellend

Vlaar baalt van keuzes Blind: "Het is natuurlijk heel teleurstellend"

24-07-2016 10:30
48

Ron Vlaar baalt als een stekker van het feit dat hij tijdens de laatste drie oefeninterlands van het Nederlands elftal geen enkele speelminuut kreeg van bondscoach Danny Blind. De AZ-routinier behoorde tot de Oranje-selectie voor de duels met Ierland, Oostenrijk en Polen. 

"Het is natuurlijk heel teleurstellend dat ik daar niet in actie heb mogen komen", vertelt Vlaar (31) bijna twee maanden later aan AZ Fanpage. "Dat is ook wel frustrerend. Maar het is geweest, ligt achter me. In september staan de volgende interlands op het programma. Dan zullen we wel zien wat de bondscoach met me van plan is. Daarover heb ik het nog niet met hem gehad."

Blind is wel degelijk op de hoogte van de onvrede van Vlaar. "Ik heb aangegeven dat ik teleurgesteld was over het feit dat ik niet speelde. Maar verder heb ik gewoon keihard getraind en gedaan wat van me gevraagd werd. Uiteindelijk maakt de trainer keuzes, en die heb ik te respecteren. Ik accepteer ze ook, maar ik zal me er nooit bij neerleggen", aldus de aanvoerder van AZ, die voor het eerst in twee jaar tijd weer mocht aansluiten bij de selectie van Oranje.