Verhuurde Ajacied kreeg advies van Stam: Het gaf me een goed gevoel

Verhuurde Ajacied kreeg advies van Stam: "Het gaf me een goed gevoel"

24-07-2016 11:50
2

Django Warmerdam (20) komt komend seizoen op huurbasis uit voor PEC Zwolle. De Ajacied hoopt bij de Eredivisie-club ervaring op te doen en met voldoende bagage terug te keren bij Ajax.

Waarom Warmerdam voor PEC Zwolle heeft gekozen? "Het voetbal staat me aan hier. De trainer (Ron Jans, red.) geeft jonge jongens een kans. Voor mij is het heel belangrijk om te spelen dit jaar. Ik krijg hier de kans om me te bewijzen", zegt Warmerdam tegen RTV Oost.

De verdediger kreeg advies van Jaap Stam, zijn voormalig trainer bij Jong Ajax. "Ik heb wel met Jaap over Zwolle gesproken. Het gaf me een goed gevoel. Andere jongens van Ajax die door PEC gehuurd worden heb ik ook gesproken. Zij zeiden dat je hier kansen krijgt om je te laten zien."

Warmerdam heeft voor zichzelf doelen gesteld. "Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen en belangrijk zijn voor het team. En we willen natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen." Een vaste positie heeft de Ajacied nog niet bij PEC. "Ik kan centraal spelen, op linksback, maar ook op het middenveld. Gewoon waar de trainer me nodig heeft", besluit hij met een glimlach.