Ben in een jaar tijd zeven kilo gegroeid, deze zomer twee kilo aangekomen

"Ben in een jaar tijd zeven kilo gegroeid, deze zomer twee kilo aangekomen"

24-07-2016 11:36
3

Morten Thorsby begint aan zijn derde seizoen in dienst van sc Heerenveen. De jonge Noor lijkt, gezien de keuzes van trainer Jurgen Streppel tijdens de voorbereiding, af te stevenen op een basisplaats bij de Friese formatie. 

"Ik denk wel dat ik redelijk goed speel. Ik ben in een jaar tijd zeven kilo gegroeid, deze zomer ben ik twee kilo aangekomen. Allemaal spieren en daardoor voel ik me in de wedstrijd een stuk sterker", vertelt Thorsby (20) op de website van Heerenveen. Zaterdag, tijdens het oefenduel met Genclerbirligi, kreeg hij opnieuw een basisplaats toebedeeld.

Wedden

Meer odds

"Ik denk dat ik mezelf de afgelopen wedstrijden redelijk heb laten zien, maar of het voldoende is voor een basisplaats weet ik niet. Er zal ongetwijfeld nog een middenvelder bijkomen. Ik moet me blijven laten zien en dan krijg ik mijn kansen."

Streppel ziet hem als een rechtermiddenvelder - een andere positie dan afgelopen jaar. "Ik mag mee aanvallen en moet verdedigen, ik speel van box-to-box en daar liggen ook mijn kwaliteiten. Ik moet mijn energie kwijt kunnen."