Elia: Ik vind het wel prettig hoor, want ik kon lekker veel thuis zijn

Elia: "Ik vind het wel prettig hoor, want ik kon lekker veel thuis zijn"

24-07-2016 14:50
5

Eljero Elia heeft af en toe heimwee naar de Duitse conditietrainingen, zo laat hij optekenen door Metro. De Feyenoord-aanvaller moest in het oefenduel met Valencia (2-1) af en toe naar lucht happen.

Zo vierde Elia de goal van Nicolai Jorgensen niet, terwijl de spits hem wilde bedanken voor een ragfijne assist. "Ik had een droge keel. Het was ontzettend warm en de lucht was vochtig. Ik moest af en toe echt naar lucht happen", zegt de aanvaller. Volgende week start voor Feyenoord het echte werk: de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV staat dan op de rol. "Wij zien het niet als oefenpotje."

Elia heeft er geen moeite mee dat Feyenoord dit jaar niet op een lang trainingskamp ging. "Ik vind het wel prettig hoor, want ik kon lekker veel thuis zijn", zegt hij. Toch mist Elia af en toe wat 'Duitse' conditietrainingen, met name de duurlopen in het bos. "Ik heb dat soort trainingen juist nodig. Op die manier kan ik in wedstrijden vaker diep gaan zonder bal en terugkomen om de opkomende back van de tegenstander te volgen. Dat is mijn kracht."

Bij Feyenoord zit er veel intensiteit in conditietrainingen. "We doen dan 'deadwalkjes'. Van achterlijn naar achterlijn en terug. Dan naar de vijfmeterlijn en terug, dan naar de zestien en terug, et cetera. Dan ben ik kapot! Die oefening zorgt ervoor dat je benen helemaal verzuren. Dus doe mij die bosloop maar."