'Moyes krijgt budget van 50 miljoen: bod op oude bekende uit Manchester'

'Moyes krijgt budget van 50 miljoen: bod op oude bekende uit Manchester'

24-07-2016 15:22
2

Sunderland-manager David Moyes heeft zijn oog laten vallen op Will Keane, aanvaller van Manchester United. De Schotse manager, deze week door The Black Cats aangesteld als opvolger van Sam Allardyce, hoopt de jonge Ier voor een spotprijs in te kunnen lijven. 

De 23-jarige Keane hoeft komend seizoen niet op veel speeltijd te rekenen onder José Mourinho. De concurrentie op Old Trafford is gigantisch, aangezien United onder meer Zlatan Ibrahimovic, Memphis Depay, Anthony Martial, Marcus Rashford en aanvoerder Wayne Rooney in de gelederen heeft.

Moyes heeft van de clubleiding van Sunderland een transferbudget van ongeveer vijftig miljoen euro tot zijn beschikking gekregen, weten Britse media. Voor elke linie wil de manager - die in het seizoen 2013/14 flopte als trainer van Manchester United - versterking halen. Sunderland heeft onder meer Jeremain Lens onder contract staan. 

Keane debuteerde in 2011 voor United. De afgelopen jaren werd hij diverse malen uitgeleend: aan Wigan Athletic, Sheffield Wednesday, Queens Park Rangers en Preston North End. Zijn contract in Manchester loopt nog door tot medio 2018.