Heerenveen komt langzaam op dreef: In die zin was het een goede ervaring

Heerenveen komt langzaam op dreef: "In die zin was het een goede ervaring"

24-07-2016 16:43
7

SC Heerenveen boekte zaterdag een 1-0 zege op Genclerbirligi. Net als trainer Jurgen Streppel was ook aanvaller Reza Ghoochannejhad content met het vertoonde spel van de Friese formatie. 

De Iraanse aanvaller spreekt op het digitale thuis van een 'leerzame oefenwedstrijd'. "Voor rust hadden we te maken met een tegenstander die een ander spelsysteem hanteerde. Zij zakten in en speelden erg defensief. In die zin was het een goede ervaring."

De international had een aandeel in de winnende treffer van Sam Larsson. "Dit is de manier waarop we willen spelen. Sam die zich laat zakken en zwerft om dan de combinatie te zoeken. Wij kunnen elkaar aardig vinden, maar de automatismen zijn nog niet ingeslepen. Ik verwacht dat het steeds beter zal gaan."

Ghoochannejhad was dit jaar liefst vijf maanden uit de roulatie. Het duel met Genclerbirligi was pas het vierde duel sinds zijn rentree. "Ik mis nog ritme, maar ben wel betrokken bij doelpunten en pak bij balverlies mijn taken goed op. Het gaat redelijk, maar het moet en kan beter."