Update: Fraai bedrag definitief onderweg naar Groningen: Kostic tekent

Update: Fraai bedrag definitief onderweg naar Groningen: Kostic tekent

25-07-2016 17:16
9

De kogel is dan eindelijk door de kerk: Filip Kostic zet zijn loopbaan voort bij Hamburger SV. De Bundesliga-club meldt zondag dat de Servische aanvaller van VfB Stuttgart dit weekend medische gekeurd wordt. Eerder deze week gaf de speler al aan dat hij naar Hamburg wilde verkassen. 

Sinds de degradatie van Stuttgart uit de Bundesliga was het niet de vraag óf, maar naar welke club Kostic zou vertrekken. Een overstap naar Valencia leek in de maak, totdat de onderhandelingen over de transfersom op de klippen liepen. Ook VfL Wolfsburg was even in de race voor de international, maar ook die club knapte af op de hoge vraagprijs.

Met HSV ligt er nu dus wél een deal. Volgens Duitse media gaat de club ongeveer veertien miljoen euro betalen voor de oud-speler van FC Groningen. In de Euroborg kan met binnenkort dus een bescheiden feestje vieren. Bij de verkoop van Kostic aan Stuttgart, twee jaar geleden, werd een aanzienlijk doorverkooppercentage bedongen.

Van elke bedrag boven de toenmalige transfersom van zes miljoen, ontvangt Groningen vijftien procent. Een simpele rekensom leert dat de eredivisionist nu ongeveer 1,2 miljoen euro kan bijschrijven. 

Update 25/7: De transfer van Kostic is nu écht afgerond. De vleugelaanvaller heeft zijn krabbel gezet onder een vijfjarig contract bij HSV, maakt de Bundesliga-club maandag bekend via de officiële kanalen. FC Groningen ontvangt op basis van een doorverkooppercentage ruim één miljoen euro.