Beruchte agent en Ronaldo-vervanger: vijf dingen over PSV-target Bruma

Beruchte agent en Ronaldo-vervanger: vijf dingen over PSV-target Bruma

24-07-2016 21:30
9

Armindo Tué Na Bangna, een Portugese vleugelspeler met de voetbalnaam Bruma, staat hoog op het lijstje van PSV. Maar wie is hij nu precies? VoetbalPrimeur stelt je aan hem voor.

1. Bruma is geboren op 24 oktober 1994 en komt het beste tot zijn recht als rechtsbuiten. De aanvaller wordt geprezen om zijn techniek en snelheid. Bruma speelde tot dusver voor vier clubs. De aanvaller begon zijn profcarrière in 2012 bij Sporting Portugal en werd in 2013 voor tien miljoen euro opgepikt door Galatasaray, dat hem vervolgens verhuurde aan Gaziantepspor en Real Sociedad. Hij heeft een vraagprijs van tien miljoen euro.

2. Bruma heeft zijn debuut voor het nationale elftal al gemaakt. In oktober 2013 speelde de rappe aanvaller een wedstrijd met Portugal onder 21 tegen Israël. Twee dagen later werd hij opgebeld door Paulo Bento, die toen de leiding had bij het Portugese elftal. Die vertelde hem dat hij bij het 'grote' Portugal aan mocht sluiten omdat Cristiano Ronaldo geschorst was voor het WK-kwalificatieduel met Luxemburg. Bruma werd niet opgeroepen voor het EK van 2016.

3. Bruma werd in 2013 gecontracteerd door Galatasaray, maar stond ook in de belangstelling van diverse Premier League-clubs. Onder meer Chelsea, Manchester United en Everton hoopten de vleugelspeler in te lijven. Een akkoord met een van die clubs kwam er echter nooit. Sporting, waar Bruma toen nog onder contract stond, wilde minimaal tien miljoen euro hebben voor de Portugees. De Engelse clubs hadden dat er niet voor over. Galatasaray wél.

4. Bruma stond te boek als hét nieuwe wonderkind, na Ronaldo en Nani. Veel buitenstaanders zagen een grote toekomst weggelegd voor de Portugees, maar het werd 'slechts' Galatasaray. Ook kreeg Bruma te maken met een vervelende blessure, die bijna een jaar in beslag nam. De hoge verwachtingen heeft Bruma tot nu toe niet kunnen inlossen.

5. De zaakwaarnemer van Bruma, Catio Balde, is niet vies van een relletje. De zaakwaarnemer staat in Portugal bekend als een geldwolf, omdat hij niet voor het sportieve plaatje koos, maar Bruma de weg naar een hoog salaris bij Galatasaray wees. Ook riep Balde onlangs dat Bruma niet geselecteerd werd voor Portugal onder 21 vanwege zijn huidskleur.