Oranje-nachtmerrie Frankrijk veegt Italië van de mat in finale jeugd-EK

Oranje-nachtmerrie Frankrijk veegt Italië van de mat in finale jeugd-EK

24-07-2016 22:38
3

Wat het 'grote' Frankrijk in eigen land niet lukte, deed Frankrijk onder 19 zondagavond in Duitsland wel: Europees kampioen worden. In de finale werd Italië van de mat geveegd.

De Franse talenten maken al het hele toernooi indruk, met onder meer een 5-1 vernedering van Oranje onder 19. Ook in de eindstrijd stond er geen maat op de ploeg van bondscoach Patrick Gonfalone. Jean-Kévin Augustin, het supertalent van Paris Saint-Germain, was de grote uitblinker.

Augustin opende na zes minuten de score door de Italiaanse doelman met een heerlijke sleep te omspelen, nadat hij twee tegenstanders al te snel af was geweest. Met zijn zesde treffer in Duitsland kroonde hij zich prompt tot topscorer van het jeugd-EK. Hij maakte er drie tegen Oranje.

Kort na de openingstreffer van Augustin maakte Ludovic Blas de 2-0 op aangeven van Clément Michelin, waarna Frankrijk in de tweede helft uitliep naar een 4-0 overwinning. Lucas Tousart en Issa Diop maakten respectievelijk de 3-0 en 4-0. In tegenstelling tot het 'grote' Frankrijk werden de grootste talenten van het land dus wél Europees kampioen.