Update: Routinier 'gecharmeerd' van Anderlecht: 'Ze vroegen 8 miljoen aan PSV'

Update: Routinier 'gecharmeerd' van Anderlecht: 'Ze vroegen 8 miljoen aan PSV'

25-07-2016 21:58
14

Anderlecht heeft Nicolas Lombaerts, die ook in de belangstelling stond van Ajax en PSV, nog altijd niet opgegeven. Lombaerts geniet interesse uit Duitsland en Engeland, maar Anderlecht heeft hem nu, voor Belgische begrippen, een duizelingwekkend salaris geboden.

Het Laatste Nieuws weet namelijk dat Lombaerts 1,7 miljoen euro kan verdienen bij Anderlecht. Daarmee zou hij meteen de best verdienende speler van de Belgische competitie worden, hij stoot dan Steven Defour van de troon. Toch betekent het dat hij moet inleveren in vergelijking met zijn salaris bij Zenit. Daar verdiende hij in zijn beginperiode al 2,3 miljoen euro, na zijn contractverlenging is dat bedrag vermoedelijk toegenomen.

Lombaerts zou gecharmeerd zijn door de enorme financiële inspanning die Anderlecht wil doen, maar hij aarzelt. De 31-jarige Rode Duivel weet niet of hij nu al terug wil keren naar de Belgische competitie. Zenit lijkt ondertussen wel te beseffen dat hun Belgische spelers andere oorden willen opzoeken. Lombaerts en Axel Witsel zaten niet in de selectie voor de Supercup van afgelopen zaterdag, die Zenit overigens won. 

Overigens gaf Santosh Verhulst, zaakwaarnemer van Lombaerts, onlangs nog tegenover VoetbalPrimeur aan dat PSV nog geen gepasseerd station is.

Update 21.58: Verhulst laat maandagavond aan VoetbalPrimeur weten dat zijn cliënt 'zeer gecharmeerd' is van de interesse uit Brussel. "Het ligt nu dus in de handen van Zenit Sint-Petersburg. Lombaerts zelf heeft vandaag nog gesproken met de voorzitter van zijn club om de deal te bespoedigen". De vraagprijs blijft een probleem. "Zenit vroeg eerst acht miljoen euro aan PSV, maar liet die vraagprijs al zakken tot vier à vijf miljoen euro toen we met clubs uit de Premier League spraken. We moeten nu zien wat Anderlecht bereid is te betalen."