Gewaagde uitspraken van onbekende Nederlander: 'Het is Ajax, geen Barcelona'

Gewaagde uitspraken van onbekende Nederlander: 'Het is Ajax, geen Barcelona'

25-07-2016 07:59
3

Het kan raar lopen voor Garry Mendes Rodrigues. De 25-jarige Rotterdammer staat onder contract bij PAOK Saloniki en mag het nu zonder ervaring in de Eredivisie in de Champions League-voorronde opnemen tegen Ajax.

"Dat ik nog nooit in de Eredivisie heb gespeeld, maar nu in de Champions League uitkom, toont wel hoe raar het in de voetballerij kan lopen", aldus het neefje van Jerson Cabral in De Telegraaf. "Dat ik nu tegen Ajax mag spelen is ontzettend leuk. Ik ken de club al van kleins af aan. Ajax heeft altijd dezelfde filosofie: 4-3-3, mooi voetbal, met buitenspelers en jonge technische voetballers. Maar het is Ajax, geen FC Barcelona."

Eigenlijk kennen maar weinig mensen in Nederland de speler. "Er blijkt uit de reacties op internet dat weinig mensen weten dat ik een Nederlander ben, maar dat maakt het ook wel weer leuk", stelt de middenvelder in kwestie. Hij speelde een half jaar voor FC Dordrecht. Daarna vertrok hij naar Levski Sofia. "Daar werd ik weggekocht door Elche en via de Primera Division ben ik bij PAOK terechtgekomen", vervolgt Mendes Rodrigues.

In het verleden speelde Mendes Rodrigues zes jaar in de juegdopleiding van Feyenoord. "Uiteindelijk werd ik in de B-junioren weggestuurd, omdat ik te klein was: 1 meter 73. Of dat terecht was? Als je kunt voetballen, kun je voetballen, toch?"