In het kort: recordomzet voor FC Barcelona, Arsenal vreest voor Mertesacker

In het kort: recordomzet voor FC Barcelona, Arsenal vreest voor Mertesacker

25-07-2016 22:51
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Recordomzet voor FC Barcelona
Barcelona heeft in het afgelopen seizoen een omzet van 679 miljoen euro gedraaid. De kampioen van Spanje maakt dat maandagavond via de officiële kanalen bekend. Het is de hoogste omzet ooit voor een voetbalclub. Een jaar eerder zette Barça nog ruim 560 miljoen euro om. De winst over 2015/16 bedroeg 29 miljoen euro. 

Arsenal vreest voor Mertesacker
Arsenal kan dit kalenderjaar mogelijk niet meer beschikken over Per Mertesacker. De Duitse verdediger kampt met een knieblessure en moest daarom ook afhaken voor een tour door de Verenigde Staten die komende week gepland staat. De routinier is in Europa achtergebleven om zich te laten behandelen. Britse media melden dat zijn kwetsuur wellicht dusdanig ernstig is, dat Mertesacker vijf maanden uit de roulatie is. 

Voormalig speler van PEC pakt goud
Marcel Kleizen, voormalig speler van onder meer PEC Zwolle, heeft in Kopenhagen de Europese titel fietskoerieren in de wacht gesleept. De dertigjarige Zwollenaar was in de Deense hoofdstad de beste van in totaal vierhonderd deelnemers uit tal van landen. Kleizen werkt anno 2016 bij Cycloon Fietskoeriers. In 2005 debuteerde hij in de Eredivisie namens FC Twente. Tussen 2007 en 2009 scoorde hij tien keer namens PEC in ruim veertig Jupiler League-duels. 

Begroting Heracles stijgt flink
De begroting van Europa League-deelnemer Heracles Almelo stijgt dit seizoen met één miljoen euro ten opzichte van afgelopen jaargang. "Van tien miljoen euro naar ruim elf miljoen euro. Onder meer door commerciële inkomsten", vertelt voorzitter Jan Smit uit aan TC/Tubantia. Meer goed nieuws: het onlangs verbouwde stadion heeft een bezettingsgraad van 94 procent. "Daarmee horen we bij de top van de Eredivisie."

Geen Mourinho versus Guardiola
De derby tussen Manchester United en Manchester City, die voor maandagmiddag in de International Champions Cup op de rol stond, gaat niet door. De wedstrijd is afgelast vanwege de barre omstandigheden in de Chinese hoofdstad Beijing. Daar staan de straten blank door de regenval van de afgelopen dagen. Fans moeten dus nog even wachten op een confrontatie tussen José Mourinho en Pep Guardiola.

FC Twente geeft Hengelman plekje
Nick Hengelman mag voorlopig meetrainen met FC Twente. De oude bekende van de club, keeper van beroep, stond in het verleden op de lijst bij Heracles Almelo, AGOVV Apeldoorn, Vitesse, Achilles '29 en FC Oss. Voordat hij in het betaald voetbal aan de slag ging, kwam Hengelman uit in de - destijds nog gezamenlijke - jeugdopleiding van FC Twente/Heracles.