Weer trap na vanuit oude club: Louis van Gaal was een slecht mens

Weer trap na vanuit oude club: "Louis van Gaal was een slecht mens"

25-07-2016 11:01
22

Franck Ribéry is blij met de doorgevoerde trainerswissel bij Bayern München. Pep Guardiola werd deze zomer vervangen door Carlo Ancelotti.

"Onder Ancelotti voel ik eindelijk weer het vertrouwen", begint Ribery tegen het Duitse Kicker. "Ik heb iemand nodig zoals hij, Jupp Heynckes of Ottmar Hitzeld. Ik voel me weer vrij en volledig gemotiveerd. Ancelotti is een geschenk uit de hemel voor de club. Met Ancelotti kunnen we grote dingen bereiken", denkt de Fransman.

Wedden

Meer odds

"Ancelotti weet hoe je met spelers omgaat. Ik ben blij dat hij er is. Hij is voor ons de juiste trainer", zegt Ribéry, die helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen. "Het komt aan op dingen als vertrouwen en respect. Dan geef ik niet honderd, maar 150 procent. Ik heb dat nodig. Dan vreet ik het gras op voor de trainer."

Ondanks de slechte verhouding met Guardiola, liet de buitenspeler zich nooit negatief uit over de oefenmeester. De jaren daarvoor had hij met Louis van Gaal te maken bij Bayern en ook dat klikte niet. "Louis van Gaal was een slecht mens. Onze relatie was verstoord", vindt Ribéry.