Update: Owusu-Abeyie tekent voor één jaar: Welkome versterking in de aanval

Update: Owusu-Abeyie tekent voor één jaar: "Welkome versterking in de aanval"

25-07-2016 17:55
25

Quincy Owusu-Abeyie gaat voor het eerst voetballen in de Eredivisie. De aanvaller heeft met NEC een akkoord bereikt over een samenwerking, meldt technisch manager Danny Hoekman maandagochtend aan FOX Sports. 

Owusu-Abeyie was de afgelopen weken op proef in Nijmegen, maar een deal met NEC leek ver weg vanwege het financiële plaatje. Nu hebben de partijen toch een akkoord bereikt over een samenwerking. De transfervrije aanvaller tekent voor één seizoen bij de Eredivisie-club, die afgelopen weekend Anthony Limbombe verkocht aan Club Brugge. Owusu-Abeyie kan op dezelfde positie als Limbombe uit de voeten.

Eerder deze voorbereiding trainde de aanvaller mee bij sc Heerenveen, dat echter geen gebruik wenste te maken van zijn diensten. Owusu-Abeyie is in Nederland vooral bekend vanwege zijn geweldige jeugd-WK in 2005 met Oranje. In de Eredivisie speelde de vleugelspeler echter nooit. De inmiddels dertigjarige Owusu-Abeyie speelde gedurende zijn loopbaan voor Arsenal, Spartak Moskou, Celta de Vigo, Birmingham City, Cardiff City, Portsmouth, Al-Sadd, Málaga, Panathinaikos en Boavista.

Update 17.55: Via de officiële kanalen maakt NEC maandagavond bekend dat Owusu-Abeyie voor één jaar is vastgelegd. "Na een succesvolle periode waarin we Quincy twee weken aan het werk hebben kunnen zien, zijn we blij dat we nu tot een overeenkomst zijn gekomen. Hij is gemotiveerd om in de Eredivisie aan de slag te gaan, en voor ons is het een welkome versterking in de aanval die veel ervaring heeft opgedaan in diverse voetballanden", licht Hoekman het contracteren van de dertigjarige aanvaller toe.