Deens talent zegt 'nee' tegen Ajax en Dortmund: 'Ik voel me hier op mijn plek'

Deens talent zegt 'nee' tegen Ajax en Dortmund: 'Ik voel me hier op mijn plek'

25-07-2016 11:32
26

De zeventienjarige Jens Odgaard vertrekt voorlopig niet naar Ajax. Odgaard zegt dat hij komend seizoen liever bij zijn club Lyngby BK blijft spelen.

"Ik kon vertrekken naar het buitenland, ik had een aanbod van twee clubs. Ajax en Dortmund waren enthousiast over me, maar ik zie kansen om minuten te maken in de Deense competitie. Ik voel me op mijn plek bij Lyngby BK", zegt Odgaard tegen het Deense Tipsbladet.

In 2014 én 2015 liep Odgaard stage bij een jeugdelftal van Ajax. Dat de Amsterdamse club geïnteresseerd is in de jonge spits is al langer bekend. Ook het Duitse Borussia Dortmund hengelt naar de diensten van de Deen. Deze zomer gaat een transfer er dus ook niet van komen, omdat Odgaard de voorkeur geeft aan een langer verblijf bij zijn huidige club, Lyngby BK.

Vorig jaar werd Odgaard door toenmalig Ajacied Lucas Andersen geadviseerd om naar Amsterdam te komen, omdat Ajax erom bekend staat dat het talenten veel kansen geeft om door te breken. Bij Ajax zou Odgaard niet de eerste Deen zijn: Lasse Schöne, Marcus Bay en Kasper Dolberg staan momenteel onder contract bij Ajax, terwijl Nicolai Boilesen, Viktor Fischer en Lucas Andersen deze zomer vertrokken uit Amsterdam.