Update: Domper voor Sparta: geblesseerde topscorer mist treffen met Ajax

Update: Domper voor Sparta: geblesseerde topscorer mist treffen met Ajax

28-07-2016 14:06
6

Sparta moet het voorlopig stellen zonder Thomas Verhaar. De aanvaller werd zaterdag, tijdens een oefenduel met FC Augsburg (0-0), uit de wedstrijd geschopt. 

"Het valt nog niet exact aan te geven hoe lang we Thomas kwijt zijn. Zelf heeft hij het idee dat de blessure wel meevalt. Wij zijn wat sceptischer. We kunnen niet anders dan afwachten. Het feit dat hij last heeft, is voor ons hoe dan ook een tegenvaller", aldus Sparta-trainer Alex Pastoor in gesprek met Voetbal International. 

Verhaar (28) werd afgelopen seizoen topscorer van Sparta. Met de Rottterdamse club werd hij kampioen van de Jupiler League en promoveerde hij naar het hoogste niveau. Sparta-routinier David Mendes da Silva zit overigens ook in de lappenmand, maar hij is op de weg terug. De verwachting is dat de middenvelder aanstaande vrijdag in actie kan komen tijdens een oefenduel met het Belgische KV Mechelen. 

Udate 28/7: Verhaar is twee á drie weken uit de roulatie, zo is gebleken uit nader onderzoek. De start van het nieuwe seizoen komt dus sowieso te vroeg voor de aanvaller. Volgend weekend neemt Sparta het in eigen huis op tegen Ajax. Paco van Moorsel (lies) en Loris Brogno (bovenbeen) hebben ook lichte pijntjes. Zij zijn waarschijnlijk wél fit genoeg om het tegen de Amsterdammers op te nemen.