Immense dag voor Ajax: 'Dan is dat de belangrijkste wedstrijd van het jaar'

Immense dag voor Ajax: 'Dan is dat de belangrijkste wedstrijd van het jaar'

25-07-2016 15:47
32

Ajax speelt dinsdagavond de vooralsnog belangrijkste wedstrijd van het jaar. In de derde voorronde van de Champions League is PAOK Saloniki de tegenstander. Peter Bosz wil zelf niet spreken van 'de wedstrijd van het jaar'. 

"Ik hoop niet dat dit de belangrijkste wedstrijd van het jaar is", zo vertelde hij tijdens de persconferentie. "Als we een ronde verder komen, is dat de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Je weet dat je amper vier weken hebt gehad om je voor te bereiden, je doet toch je best. Dat hebben we ook gedaan. De fitheid van mijn selectie is goed", aldus Bosz, die bevestigde dat Riechedly Bazoer en Arek Milik de Champions League-clash missen

In de oefenwedstrijden was het resultaat niet altijd goed. "Tegen AA Gent (0-2 verlies) ging het al beter. Dan zie je eindelijk de dingen die je wil. Tegen Olympique Marseille (2-2) zag je dat ook. Je hebt als trainer een idee over hoe je druk wilt zetten, dat moet enorm goed op elkaar afgestemd zijn. Tegen Marseille ging dat goed, je ziet dat je zo'n club onder druk kan zetten. We hebben daar ook hele grote kansen gecreëerd."