Talentvol drietal tekent bij FC Twente: 'Snel aansluiting met de eerste selectie'

Talentvol drietal tekent bij FC Twente: 'Snel aansluiting met de eerste selectie'

25-07-2016 16:39
4

FC Twente heeft vertrouwen in Brem Soumaoro, Sven Mbikulu en Delano Grootenhuis. De drie talenten hebben maandag een contract getekend in Enschede. Komend seizoen spelen zij voor Jong FC Twente. Stiekem hoopt het trio ook op een kans op het hoogste niveau. 

De twintigjarige Soumaoro, Mbikulu (19) en Grootenhuis (19) kijken uit naar het naderende seizoen. "In de afgelopen twee seizoenen ben ik als voetballer completer geworden. Mijn instelling en mentaliteit zijn verbeterd en ook in mijn spel heb ik stappen gemaakt. Daar ben ik trainers Michel Jansen en Sander Boschker erg dankbaar voor", legt Soumaoro uit op de website van Twente. 

"Nu moet ik ervoor zorgen dat ik tijdens wedstrijden en trainingen van Jong FC Twente een constant niveau haal. In de voorbereiding heb ik al speelminuten mogen maken in het eerste elftal. Dat ruikt naar meer. Hopelijk krijg ik de kans om dit seizoen mijn officiële debuut te maken."

Hoofd jeugdopleiding Jansen is enthousiast. "e zijn blij dat we met Brem, Sven en Delano drie talentvolle beloften langer aan de club hebben kunnen binden. Zij gaan het seizoen met vertrouwen tegemoet, met als doel zo snel mogelijk de aansluiting met de eerste selectie te vinden. Voor alle drie de spelers is dit een mooie stap naar het uiteindelijke doel: het officiële debuut maken in het eerste elftal."