PSV-icoon 'ken het niet geloven': Laat ik zelf niet meedoen aan opruiing

PSV-icoon 'ken het niet geloven': "Laat ik zelf niet meedoen aan opruiing"

25-07-2016 17:40
12

PSV-icoon Berry van Aerle, die acht jaar als supporterscoördinator werkte voor PSV, vindt het onvoorstelbaar dat oefenwedstrijden worden afgelast. Zo kon de ontmoeting tussen PSV en West Bromwich Albion afgelopen zaterdag niet doorgaan vanwege 'aangekondigde vechtpartijen'.

"Ik ken het niet geloven", begint Van Aerle tegenover de Volkskrant. "Ik ben overal geweest met die gasten, nooit een incident geweest! Nou ja, weleens een incidentje, maar lang niet van het gehalte dat je wedstrijden moet afgelasten."

"Je gaat bijna denken dat er een spelletje wordt gespeeld. Dat het uit een andere hoek komt. Ik kan me niet voorstellen dat die gasten hun eigen club benadelen", zegt de Helmonder, die zijn mening daarna relativeert.

"Ik zit er erg ver van af. Ik kan hier alleen De Telegraaf lezen", aldus de voormalig verdediger vanaf zijn vakantieadres. "Laat ik zelf niet meedoen aan opruiing. Maar voor bijna alle fans steek ik mijn hand in het vuur. Dat wil ik wel gezegd hebben." Van Aerle speelde tussen 1981 en 1994 voor PSV. Met de topclub uit Eindhoven won hij onder meer de Europa Cup 1.