Bosz bijt van zich af: Zou je dat willen? Nou dan, dat gaan we dus ook niet doen

Bosz bijt van zich af: "Zou je dat willen? Nou dan, dat gaan we dus ook niet doen"

25-07-2016 18:33
29

Peter Bosz beleeft dinsdag zijn vuurdoop als trainer van Ajax in een officiële wedstrijd, thuis in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki. De oefenmeester blijft, ondanks de matige resultaten in de voorbereiding, vasthouden aan zijn visie en gaat dieper in op het Nederlands voetbal.

Moet Ajax niet terugvallen op wat het kent van vorig seizoen nu de resultaten tegenvallen? "Totaal niet", oordeelt Bosz in gesprek met de NOS. "We gaan een andere koers varen, dan is er maar één manier, daar gaan we aan vasthouden." Dat moet volgens Bosz ook voor het Nederlands voetbal in algemene zin gelden. De manier van spelen van weleer, waar Nederland bekend om staat, moet de leidraad zijn.

"Je moet dicht bij jezelf blijven. Wij zijn Nederland, hebben een Nederlandse voetbalcultuur, waar we altijd heel erg goed in zijn geweest. Als we nu dingen gaan doen omdat andere landen die dingen doen, dan sla je de plank volledig mis. Je moet goed analyseren waardoor de resultaten de laatste jaren minder zijn geweest. Met name Europees gezien. Dan denk ik dat het aan hele andere zaken ligt dan de manier van spelen."

Kan je met aanvallend voetbal nog wel resultaten behalen? "Volgens Bayern München wel, volgens FC Barcelona wel", somt Bosz op. Die clubs hebben wel betere spelers rondlopen. "Wil je dan dat we met z'n allen voor de pot gaan liggen? Zou je dat willen? Nou dan, dat gaan we dus ook niet doen."