PSV kaapt jeugdinternational met Ajax-opleiding weg: 'Mooie en grote stap'

PSV kaapt jeugdinternational met Ajax-opleiding weg: 'Mooie en grote stap'

25-07-2016 19:09
27

PSV heeft Pablo Rosario gepresenteerd als aanwinst. De transfer zat al langere tijd in het vat, maar is nu wereldkundig gemaakt door de Eindhovenaren. Rosario, speler van Oranje onder 19, komt over van Almere City FC.

De jonge middenvelder doorstond maandag succesvol de medische keuring van de kampioen van Nederland en tekende vervolgens een contract voor vier jaar. Ook tijdens het EK onder 19 werd er al veelvuldig over de - toen nog - aanstaande overstap gesproken. "Toen er berichten in de media over verschenen, zeiden die jongens gelijk dat ik naar PSV moest komen", zegt Rosario tegenover PSV TV.

"Het is leuk dat ik meteen een paar jongens ken. Ik ben ook heel blij dat ik de stap heb gemaakt. Dit is een mooie en grote stap, maar ik wil deze uitdaging graag aangaan", besluit de nieuwe PSV'er. Rosario is een negentienjarige speler die in 2014 vertrok uit de jeugdopleiding van Ajax en bij Almere ging voetballen. Afgelopen seizoen brak hij door bij Almere, waarvoor hij 34 duels in de competitie speelde. Hij sluit aan bij Jong PSV.