'Bosz zet Younes naast zich neer op de bank en kiest voor jonge aanval'

'Bosz zet Younes naast zich neer op de bank en kiest voor jonge aanval'

26-07-2016 07:16
45

Ajax-trainer Peter Bosz kiest in het bijzonder belangrijke duel met PAOK Saloniki voor een ongewijzigde basis ten opzichte van het duel met Olympique Marseille (2-2). Dat meldt De Telegraaf.

Riechedly Bazoer ontbreekt met bovenbeenklachten, terwijl Nemanja Gudelj geschorst is. Waarschijnlijk borduurt Bosz voort op zijn middenlinie met Jaïro Riedewald, Donny van de Beek en Davy Klaassen. Daarnaast start Kasper Dolberg in de punt van de aanval, bij afwezigheid van Arek Milik. Amin Younes, die de voorbije dagen met lichte klachten kampte, neemt plaats op de bank.

Wedden

Meer odds

Milik is niet inzetbaar omdat hij pas enkele keren bij Ajax trainde na het EK met Polen. Hij kreeg drie weken vrij. "Ik had het precies zo gedaan", zei Bosz daarop. "Ik weet dat iedere voetballer na zo'n toernooi zijn rust nodig heeft. Als je die niet geeft, dan krijg je in oktober, november of december een terugslag en ben je hem door een blessure mogelijk veel langer kwijt."

Overigens denkt het Algemeen Dagblad dat Lasse Schöne en Younes wel starten en aankoop Mateo Cassierra in de spits begint. De Telegraaf kiest voor de optie met Cassierra op links en Dolberg in de spits.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Viergever, Dijks; Van de Beek, Riedewald, Klaassen; El Ghazi, Dolberg en Cassierra.