Gieren cirkelen boven Witsel: 'Hij is juist erg op zijn hoede voor die mensen'

Gieren cirkelen boven Witsel: 'Hij is juist erg op zijn hoede voor die mensen'

26-07-2016 10:29
2

Het aantal clubs waaraan Axel Witsel gelinkt wordt, is amper bij te houden. Deze week viel de naam van de Belgische middenvelder ook bij Juventus. Zijn entourage vindt het een spijtige zaak dat er zo vaak over zijn toekomst gesproken wordt.

"Axel heeft een interessant profiel omdat hij zijn laatste contractjaar ingaat bij Zenit", vertelt Alain Goblet, de financieel adviseur van Witsel in Het Laatste Nieuws. "Dat zorgt ervoor dat veel makelaars beweren dat ze een mandaat hebben en zogezegd in zijn naam onderhandelen, terwijl Axel die mensen helemaal niet kent."

"Dat is de reden waarom zijn naam bijna dagelijks aan een nieuwe club wordt gelinkt. Op die manier is hij ongewild de spilfiguur in een transfersoap geworden. Dat stoort hem enorm, precies omdat hij heel erg op zijn hoede is voor mensen die op zijn kap een graantje willen meepikken."

Imagoschade
Zijn entourage gelooft dat de hele soap imagoschade kan veroorzaken. "Hij vreest dat het zover zal komen dat clubs die hem echt willen, zullen afhaken omdat ze niet weten met wie ze nu precies moeten onderhandelen."

Het kamp-Witsel wil snel duidelijk over zijn toekomst. "Ik weet niet waar Axel volgend seizoen speelt", zegt Goblet. "Bij een mooie sportieve uitdaging wil Axel graag weg uit Rusland. Engeland en Italië zijn kanshebbers, maar komt die er niet dan is het niet uitgesloten dat hij zijn contract bij Zenit verlengt."