'Als je een 'type-Stijn Schaars' wil, is het geweldig als je hem zelf aantrekt'

'Als je een 'type-Stijn Schaars' wil, is het geweldig als je hem zelf aantrekt'

26-07-2016 11:14
14

Bij sc Heerenveen hangt de vlag uit na het aantrekken van Stijn Schaars. De ervaren middenvelder was precies waar de Friezen naar op zoek waren, erkent technisch manager Gerry Hamstra.

Hamstra haalt een voorbeeld aan uit 2005, toen hij bij Heerenveen stage liep voor de opleiding Coach Betaald Voetbal. "Bosvelt vervulde toen natuurlijk een geweldige rol binnen die selectie, net als Hans Vonk destijds overigens", begint Hamstra in De Telegraaf. "Ook toen zaten er heel veel jonge en enthousiaste talenten in de groep. Bosvelt bracht het vernuft in die selectie. Hij zorgde ervoor dat jonge jongens dingen op de juiste manier invulden of begonnen te zien in het veld."

"Je kunt Stijn wat zijn rol betreft daarom heel goed met hem vergelijken. Hij komt hier voor direct resultaat, maar indirect ook om het potentieel in de groep er nog meer uit te laten komen", aldus Hamstra, die lang op zoek was naar ervaring. "Als je dan roept een ’type-Stijn Schaars’ te willen, is het geweldig als je hem zelf aantrekt."