Nationale Engelse discussie: 'Dat hangt er vanaf wat José met hem gaat doen'

Nationale Engelse discussie: 'Dat hangt er vanaf wat José met hem gaat doen'

26-07-2016 11:34
6

Sam Allardyce, de nieuwe bondscoach van Engeland, weet nog niet wat hij met Wayne Rooney gaat doen. De Engelse topscorer aller tijden heeft volgens veel Engelse fans geen toekomst meer in de nationale ploeg.

Allardyce wil de 115-voudig international echter absoluut niet afschrijven. Hij is vooral benieuwd wat José Mourinho gaat doen met Rooney. "Het is nu nog veel te vroeg om daar iets over te zeggen", aldus Allardyce tegen ESPN. "Dat er voor hem nog steeds voldoende kansen liggen bij Engeland, lijkt me duidelijk. Daar zal niemand het mee oneens zijn."

Op het EK speelde Rooney opvallend genoeg als controlerende middenvelder. Waar de kansen van de recordinternational onder Allardyce liggen, is nog onduidelijk. "Dat gaat José (Mourinho, red.) bepalen. Want als hij hem voorin neerzet en Wayne begint weer met scoren, is het voor mij niet handig om hem weer naar het middenveld te halen."

Engeland werd op het voorbije EK al in de achtste finales uitgeschakeld door IJsland. Een van de meest bekritiseerde spelers was aanvoerder Wayne Rooney, die andermaal geen stempel op de ploeg kon drukken.