ADO gaat in zee met 'complete middenvelder' en verlengt stage van proefspeler

ADO gaat in zee met 'complete middenvelder' en verlengt stage van proefspeler

26-07-2016 17:23
1

ADO Den Haag heeft Samuel Chromek aan zich gebonden. De zestienjarige jeugdinternational van Slowakije tekende een contract voor drie seizoenen bij ADO, dat de proefperiode van proefspeler Tom Trybull verlengde.

Rob Meppelink, hoofd jeugdopleiding van ADO, is in zijn nopjes met het vastleggen van de jongeling. "Samuel is een complete middenvelder, iemand die voldoet aan alle eisen die we in de jeugdopleiding aan een speler stellen. We gaan hem voorzichtig brengen. Daarom begint Samuel bij ADO onder 17. (…) Dat de club zo'n talent binnenhaalt, is een compliment voor onze jeugdopleiding. We zijn goede stappen aan het maken."

Chromek zelf is ook blij met ADO. "Het is een mooie club. Voordat ik naar Nederland kwam, kende ik ADO Den Haag eigenlijk alleen via internet. Ik ben hier nu al een paar weken op proef en begin me al echt thuis te voelen. Ik wil hier de komende jaren mijn beste spel laten zien", aldus de jeugdige speler, die dus net als Trybull eerst op proef was in Den Haag. Trybull maakte een goede indruk en mag langer blijven om een contract af te dwingen.