Het boodschappenlijstje van Overmars: zes kandidaat-opvolgers Milik

Het boodschappenlijstje van Overmars: zes kandidaat-opvolgers Milik

26-07-2016 19:30
30

Door het waarschijnlijke vertrek van Arek Milik naar Napoli (35 miljoen euro) ontstaat een vacuüm in Amsterdam: wie wordt de nieuwe spits van Ajax? VoetbalPrimeur zet zes reële opties op een rij.

Bas Dost (VfL Wolfsburg)
In 2011 lukte het niet, maar Bas Dost zal zijn Ajax-pyjama nog niet in de container hebben gegooid. De spits is ondanks een fantastische seizoenshelft in Duitsland op weg naar de Wolfsburg-uitgang en schermt met de belangstelling van een hele rits clubs, waaronder Southampton, Galatasaray en Newcastle United. Ajax heeft in elk geval de financiële middelen om hem vast te leggen, iets wat Feyenoord een jaar geleden miste.

Wedden

Meer odds

Bertrand Traoré (Chelsea)
Nog een naam die al vaker in verband werd gebracht met een overstap naar Ajax. In de winterstop van vorig seizoen was een deal met Chelsea zelfs dichtbij, maar liet Guus Hiddink hem niet gaan. De jacht op Traoré zal er ook deze zomer een van de lange adem worden, omdat manager Antonio Conte hem eerst aan het werk wil zien bij Chelsea. Op huurbasis bij Vitesse maakte de twintigjarige spits uit Burkina Faso in elk geval veel indruk.

Mario Gomez (Fiorentina)
Gomez speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij Besiktas, werd topscorer van de Turkse Süper Lig en is nu teruggekeerd naar zijn broodheer Fiorentina. Het contract van de op het EK sterk spelende Duitser loopt nog één jaar door. Zou qua stijl perfect bij Ajax passen. Balvast, kopsterk en ervaren. Maar wil Gomez naar Nederland?

Sébastien Haller (FC Utrecht)
Dat Haller deze zomer vertrekt bij FC Utrecht lijkt vast te staan, maar de vraag is waarheen. Ajax is een reële optie, omdat het geen geheim is dat Marc Overmars eerder dit jaar om de tafel heeft gezet met zijn zaakwaarnemer. Financieel moet de komst van de pas 21-jarige Fransman geen probleem zijn, zodra het Milik-geld binnen is. Enige vraagteken die rest: zien de supporters Haller als spits van Ajax wel zitten?

Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04)
Kom niet met het argument aan dat Huntelaar heeft gezegd te blijven, want zou Milik zelf ook niet nog minstens een half seizoen bij Ajax blijven? Schalke heeft met Breel Embolo en Franco Di Santo al twee goede centrumaanvallers, dus ze zullen in Gelsenkirchen toch nog wel willen praten als er een mooi Amsterdams bedrag op tafel wordt gelegd? In ieder geval de moeite van het proberen waard.

Jonathan Soriano (Red Bull Salzburg)
Heeft Ajax al eens pijn gedaan. Maakte een van de mooiste Europese doelpunten ooit in de Arena, door net over de middenlijn raak te poeieren. Zit nog steeds bij Red Bull Salzburg, dat niet meer zo goed is als een paar jaar geleden. Wellicht dat Overmars Soriano, die nog een contract tot medio 2018 heeft, weet te paaien. Aan klasse geen gebrek bij de oud-speler van FC Barcelona.