Scherpe reactie Cocu: 'Misschien omdat het een Jupiler League-ploeg is?'

Scherpe reactie Cocu: 'Misschien omdat het een Jupiler League-ploeg is?'

26-07-2016 22:52
10

Phillip Cocu denkt dat de magere prestatie van PSV in de Lichtstadderby mogelijk te wijten is aan het niveau van tegenstander FC Eindhoven. De trainer oordeelde na afloop dat er vooral bij balbezit van de tegenstander veel fout ging.

"Dat was in de andere wedstrijden van de voorbereiding heel goed en vandaag liepen er jongens uit positie. Ze gingen hun eigen wedstrijdje spelen", zei Cocu na de 1-0 nederlaag tegen FOX Sports. "We hebben wel heel wat kansen gehad, maar mogen deze wedstrijd gewoon niet verliezen. Misschien gebeurt het omdat dit een Jupiler League-ploeg is? Laat dit dus een belangrijke les zijn."

Wedden

Meer odds

De PSV-selectie werkte eerder op de dag een training af. "Maar de eerste 45 minuten waren gewoon ondermaats. Als de bereidheid om tot de bodem te gaan er niet is, dan wordt het een lastige wedstrijd", aldus Cocu. "Wij zullen nog wel vaker tot op het bot gemotiveerde tegenstanders treffen, ploegen die er alles aan willen doen om van de landskampioen te winnen."

"Bij PSV moet je het elke wedstrijd kunnen brengen, maar vandaag zijn er te veel afspraken niet nagekomen en hebben spelers onder hun niveau gespeeld. Dat kan ik niet accepteren en dat heb ik ze ook gezegd", besluit Cocu.