Update: Sevilla bevestigt akkoord met Lazio: spits keert terug naar Italië

Update: Sevilla bevestigt akkoord met Lazio: spits keert terug naar Italië

27-07-2016 15:42
1

Ciro Immobile is de nieuwe spits van SS Lazio. De Romeinen leggen de 26-jarige Italiaan op huurbasis vast. Hij komt over van Sevilla, waar hij niet aan de verwachtingen wist te voldoen.

Na het seizoen kan Lazio Immobile definitief inlijven voor acht miljoen euro, melden Italiaanse media. Hij is de opvolger van Miroslav Klose, die deze zomer na vijf seizoenen bij Lazio stopte. Immobile wordt ploeggenoot van Stefan de Vrij, Ricardo Kishna en Wesley Hoedt in Rome.

Vorig seizoen speelde Immobile slechts acht wedstrijden voor Sevilla, waarin hij twee keer scoorde. De tweede helft van de competitie werd hij verhuurd aan zijn oude club Torino, waarvoor hij in veertien wedstrijden vijf keer scoorde. In Turijn had hij in het seizoen 2013/2014 zoveel indruk gemaakt dat hij een transfer naar Borussia Dortmund verdiende. Dat was echter geen succes.

Al na één seizoen vertrok Immobile uit Duitsland, maar ook bij Sevilla kon hij niet aan de verwachtingen voldoen. Op het afgelopen EK was Immobile de stand-in van Graziano Pellè bij het Italiaanse elftal.

Update 27/7 15.42: Ciro Immobile is definitief de nieuwe aanvalsleider van SS Lazio. Sevilla heeft woensdagmiddag het akkoord met de Italiaanse club bevestigd. De spits kwam een jaar geleden over van Borussia Dortmund en werd afgelopen winter alweer verhuurd aan Torino. Nu gaat Immobile het dus bij Lazio proberen.