Update: 'Inter legt contact met twee trainers: De Boer is de tweede keus'

Update: 'Inter legt contact met twee trainers: De Boer is de tweede keus'

27-07-2016 18:59
18

Internazionale heeft Frank de Boer op het oog als nieuwe manager. De topclub uit de Serie A denkt aan de clubloze Nederlander, omdat Roberto Mancini, die momenteel aan het roer staat in Milaan, waarschijnlijk opstapt. 

Mancini - voorheen trainer van onder meer Manchester City - ligt met de leiding van Inter in de clinch over het transferbeleid. Diverse grote aankopen waren hem beloofd, maar het blijft voorlopig stil op dat gebied. Het contract van Mancini loopt nog één jaar door. De verwachting is dat hij voor het einde van de week zijn doorlopende verbintenis inlevert.

De Telegraaf claimt woensdag dat De Boer, die na afloop van het vorige seizoen opstapte bij Ajax, een belangrijke kandidaat is bij de Nerrazzuri. Ook een aantal andere trainers prijkt op het lijstje van Inter. Bronnen laten aan de ochtendkrant weten dat er binnenkort een gesprek gepland staat in Milaan tussen de Boer en Inter. De oefenmeester en zijn zaakwaarnemer Guido Albers konden niet op het gerucht reageren. 

Update 12:50 uur: Volgens Voetbal International heeft Internazionale zich gemeld voor Frank de Boer. De club zou intern al rekening houden met een exit van Mancini en daarom diverse lijntjes uitgooien. De Boer ziet zichzelf volgens het weekblad nog niet als topkandidaat. Van een gesprek tussen Inter en De Boer is overigens nog geen sprake. 

Update 18.59 uur: Niet Frank de Boer maar Leonardo staat bovenaan de lijst van Internazionale met kandidaten om Roberto Mancini op te volgen. De Boer is volgens La Gazzetta dello Sport wel topkandidaat als Leonardo afhaakt voor de functie in Milaan. De Italiaanse krant meldt dat Inter al contact heeft gelegd met het management van zowel Leonardo als De Boer.