'Nóg meer geld voor Ajax: Leverkusen-percentage veel lager dan gedacht'

'Nóg meer geld voor Ajax: Leverkusen-percentage veel lager dan gedacht'

27-07-2016 07:44
51

Van de 35 miljoen euro die Ajax hoogstwaarschijnlijk ontvangt voor Arek Milik, gaat niet twintig, maar 'slechts' tien procent naar zijn vorige club Bayer Leverkusen. De Telegraaf meldt dat woensdag. 

Toen dinsdag de aanstaande megadeal tussen Ajax en SSC Napoli omtrent de Poolse spits bekend werd, maakte dezelfde ochtendkrant aanvankelijk melding van het nieuws dat een vijfde van de transfersom terugvloeit naar de clubkas van Leverkusen, de Bundesliga-grootmacht die Milik in de zomer van 2015 verkocht aan Ajax. 

Dat percentage blijkt dus aanzienlijk lager te liggen. De Amsterdamse topclub moet tien procent overmaken naar de nummer drie van de Duitse competitie. Het gaat daarbij om een tiende van het bedrag bóven de transfersom - ongeveer 2, 8 miljoen euro - die Ajax vorig jaar zelf betaalde aan Leverkusen. De Telegraaf meldt daarnaast dat één miljoen euro bestemd is voor 'derden'. Onduidelijk is wie dat precies zijn.

In Amsterdam houdt men dik dertig miljoen euro over aan de verkoop van Milik, afgelopen seizoen topscorer van de club. Met dat geld mag directeur spelersbeleid Marc Overmars sowieso de markt op om twee nieuwe spelers te halen: een nieuwe aanvalsleider én een extra vleugelaanvaller.