Nieuwe AZ-aanvoerder reageert: 'Kan zomaar dat we bovenin meedraaien'

Nieuwe AZ-aanvoerder reageert: 'Kan zomaar dat we bovenin meedraaien'

27-07-2016 07:40
11

Ron Vlaar is dit seizoen de nieuwe aanvoerder van AZ. De 32-voudig Oranje-international neemt de band over van Markus Henriksen, die zijn zinnen heeft gezet op een vertrek uit Alkmaar.

"Dit blijft natuurlijk iets moois. Ik ben er heel trots op", laat Vlaar weten in De Telegraaf. "Wat mijn rol betreft zal er verder niet veel veranderen ten opzichte van afgelopen seizoen. Of ik nu wel of geen aanvoerder ben: ik probeer altijd een voorbeeld te zijn voor mijn medespelers." Eerder was de 31-jarige verdediger al aanvoerder bij zijn vorige clubs Feyenoord en Aston Villa.

Henriksen heeft begrip voor de keuze van trainer John van den Brom. "Ik vind het een logisch gevolg, gezien mijn wens om deze transferperiode te vertrekken." Torino deed een kleine twee weken geleden een bod op de Noorse middenvelder, dat door AZ is afgewezen. Daarna hebben de Alkmaarders niets meer vernomen uit Italië, stelt technisch directeur Max Huiberts.

Met of zonder Henriksen, Vlaar heeft hoge verwachtingen. "Ten opzichte van vorig seizoen hebben we net iets meer stabiliteit in de selectie en het elftal heeft geleerd van begin vorig seizoen, waarin het niet best begon. Als we de vorm van de laatste wedstrijden vasthouden, dan kan het zomaar zo zijn dat we het hele jaar bovenin de Eredivisie gaan meedraaien."