'Snel witte rook verwacht bij Vitesse: technische baas gaat langer door'

'Snel witte rook verwacht bij Vitesse: technische baas gaat langer door'

27-07-2016 08:16
3

Mo Allach gaat op korte termijn zijn contract bij Vitesse verlengen. De technisch directeur kan tot medio 2018 bijtekenen in Arnhem. Zijn huidige verbintenis loopt nog tot januari 2017.

Beide partijen hopen de komende dagen de laatste plooien glad te strijken, meldt Voetbal International. De 42-jarige Allach kreeg de afgelopen jaren de nodige kritiek te verwerken, maar Vitesse is tevreden over zijn technische baas. Allach werd in oktober 2013 aangesteld als opvolger van Ted van Leeuwen en kreeg te maken met de financiële problemen in het Gelredome.

Mede door bezuinigingen besloot Allach in te zetten op de jeugdopleiding en het scoutingsapparaat. Daarnaast ontwikkelde hij met toenmalig trainer Peter Bosz een vijfjarenplan en was hij succesvol met het aantrekken van transfervrije spelers, die inmiddels een aardige transferwaarde vertegenwoordigen.

Allach beëindigde in 2006 zijn actieve carrière. Hij was daarna werkzaam als technisch directeur en hoofd jeugdopleiding bij zijn oude club VVV-Venlo. Later bekleedde hij de functie van manager voetbalzaken bij FC Twente en td bij RKC Waalwijk en was hij technisch manager van de KNVB.