Klaassen over blunder Cillessen: 'Meer verkeerd inschatten achterin'

Klaassen over blunder Cillessen: 'Meer verkeerd inschatten achterin'

27-07-2016 08:48
8

Davy Klaassen kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste wedstrijd tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Hoewel het resultaat (1-1) in Amsterdam tegenviel, is de aanvoerder te spreken over het vertoonde spel.

"Iedereen was blij dat we zo speelden vandaag", zegt Klaassen tegen Voetbal International over de door trainer Peter Bosz gekozen strijdwijze. "Iedereen stond achter ons. Hier moeten we op voortborduren en dan gaan we het steeds langer volhouden. Ik denk dat wij de beter voetballende partij zijn. Dat moeten we in de return wel uit gaan drukken in de score."

"We hadden liever nu al gewonnen natuurlijk", vervolgt de middenvelder. "Ik denk dat we met fases goed voetbal hebben laten zien. Zij hadden in principe tot die 1-0 helemaal niets in te brengen. Over de gehele wedstrijd hebben zij twee, tweeënhalve kans gekregen, meer niet. Ik vind die goal niet eens een kans, meer verkeerd inschatten achterin."

Klaassen was te spreken over ploeggenoot Jaïro Riedewald. "Riedwald doet het goed", zegt hij over de op het middenveld geposteerde verdediger, als vervanger van Nemanja Gudelj. "Hij is een slimme speler en heeft daarbij ook nog snelheid en kracht, dus hij kan daar prima uit de voeten."