Sneijder-vergelijking gaat mank: 'Ik vind 34 miljoen voor Milik gevonden geld'

Sneijder-vergelijking gaat mank: 'Ik vind 34 miljoen voor Milik gevonden geld'

27-07-2016 09:34
36

Hoewel Ajax twee weken geleden bekendmaakte dat Arek Milik niet zou vertrekken uit Amsterdam, staat de Pool nu toch voor een transfer naar Napoli. De situatie roept herinneringen op bij Hen ten Cate, die in 2007 in een vergelijkbaar parket zat.

Ook toen kwam Ajax met een verrassend statement: Wesley Sneijder gaf aan nog een jaar bij Ajax te blijven. Een week later tekende de middenvelder evenwel bij Real Madrid. "Dat was toen heel frustrerend", reageert toenmalig Ajax-coach Ten Cate in De Telegraaf.

Toch gaat volgens Ten Cate de vergelijking niet helemaal op. "Ik vind 34 miljoen voor Milik gevonden geld, omdat hij vorig seizoen niet onomstreden was. En bovendien heeft Ajax nog ruim een maand de tijd om een vervanger te halen. Ik had nog een week en kreeg geen nieuwe speler voor Sneijder", legt de voormalig assistent-trainer van FC Barcelona uit.

"Als Wesley gelijk had aangegeven te vertrekken, hadden we Kenneth Perez niet laten gaan. Die lagen elkaar niet zo. Bij ons gingen Ryan Babel en Tom de Mul ook weg. Voor Babel kregen we Luis Suarez terug, dus dat was wel aardig. Ik neem aan dat Ajax nu ook een schaduwlijstje heeft klaarliggen", besluit Ten Cate.