Update: 'Geen financiële meevaller Twente: Newcastle veegt bod van tafel'

Update: 'Geen financiële meevaller Twente: Newcastle veegt bod van tafel'

28-07-2016 16:20
16

FC Twente lijkt eindelijk te gaan profiteren van de transferclausule die het ooit met Newcastle United afsprak bij de verkoop van Cheikh Tioté, in 2010. De Ivoriaanse middenvelder maakt deze week waarschijnlijk de overstap naar het Midden-Oosten en de Tukkers pikken een graantje mee van die deal. 

De dertigjarige Tioté gaat volgens onder meer Sky Sports aan de slag bij Al-Jazira, een steenrijke club uit Abu Dhabi waar trainer Henk ten Cate aan het roer staat. De Afrikaanse controleur gaat bij zijn nieuwe club ongeveer vijf miljoen euro per jaar incasseren.

Wedden

Meer odds

Toen Twente Tioté in 2010 verkocht aan The Magpies, werd er afgesproken dat de eredivisionist bij een toekomstige transfer twintig procent ontvangt van elk bedrag boven de toenmalige verkoopprijs van vier miljoen euro. De kans is groot dat er nu een zeer welkom bedrag, mogelijk meerdere tonnen, terugvloeit in de kas van de financieel geplaagde formatie uit Enschede. Tioté speelde in totaal twee jaar (2008-2010) voor Twente. 

Update 28/7: Volgens Sky Sports is er voorlopig toch géén sprake van een transfer van Tioté naar het Midden-Oosten. Al-Jazira heeft weliswaar een bod gedaan op de middenvelder, maar Newcastle wil meer geld zien. Eerder deze week werd Tioté door manager Rafa Benitez buiten de Newcastle-selectie gelaten, vanwege een mogelijke transfer, maar inmiddels traint de Afrikaanse controleur weer volop mee.