Van Geel: Waarom zou hij niet bij Feyenoord, Ajax of PSV kunnen spelen?

Van Geel: "Waarom zou hij niet bij Feyenoord, Ajax of PSV kunnen spelen?"

27-07-2016 10:51
51

Volgens Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, is het voor Nederlandse topclubs haast onmogelijk geworden om de beste spelers en/of talenten van andere Eredivisie-clubs in te lijven. De prijskaartjes van dergelijke spelers zijn de laatste jaren enorm gestegen, constateert hij. 

"Nederlandse clubs vragen erg veel voor hun talenten. Als ze willen verkopen, handelen ze liever met het buitenland. Jammer voor het aanzien van de Eredivisie en ook voor de ontwikkeling van spelers is het soms beter als ze een extra jaar hier blijven", steekt Van Geel van wal in gesprek met Voetbal International. 

"Laatst, op de ochtend van de bekerfinale, zat ik met Frans van Seumeren (eigenaar van FC Utrecht, red.) in het programma van Kees Jansma. Van Seumeren zei dat Bart Ramselaar voor een Nederlandse club niet betaalbaar is. Daarmee dwing je zo'n jongen naar het buitenland. Waarom zou hij niet bij Feyenoord, Ajax of PSV kunnen spelen? Wil hij misschien best, maar de subtoppers staan het niet eens meer toe", besluit de td.