Ajax met vele miljoenen op jacht naar buitenspeler: 9 interessante opties

Ajax met vele miljoenen op jacht naar buitenspeler: 9 interessante opties

27-07-2016 11:30
58

Naast het halen van een nieuwe spits wil Ajax volgens De Telegraaf ook nog een buitenspeler kopen van de liefst 35 miljoen euro die het gaat vangen voor het vertrek van Arek Milik naar Napoli. VoetbalPrimeur zet negen interessante opties voor de Amsterdammers op een rij en doet daar één extra suggestie voor het middenveld bij.

Pione Sisto (FC Midtjylland)
Pione Sisto wordt al ruim een jaar in de gaten gehouden door Ajax en houdt sterk rekening met een vertrek bij FC Midtjylland deze zomer. Zijn zaakwaarnemer liet al weten dat er uit heel Europa, maar vooral uit Engeland belangstelling is. Sisto is pas 21 jaar, kan als links- en rechtsbuiten spelen en heeft al Europese ervaring.

Marlos Moreno (Atletico Nacional)
Ajax is deze zomer op de Colombiaanse tour en weet dus ongetwijfeld ook dat er bij Atletico Nacional, de club waar Davinson Sanchez vandaan komt, nog een groeibriljantje rondloopt. Wonderkind Marlos Moreno is pas negentien jaar maar heeft al gedebuteerd voor Colombia en scoorde deze zomer op de Copa America. Zijn prijskaartje is wel hoog, zo'n tien miljoen euro, en de concurrentie is met Manchester United, Manchester City en Benfica hevig te noemen.

Milot Rashica (Vitesse)
Ajax kan het ook dichter bij huis zoeken, in Arnhem om precies te zijn. Milot Rashica bewees afgelopen seizoen tijdens zijn eerste jaar bij Vitesse een groot talent te zijn en is daarmee een interessante optie voor op de flanken. Ajax én PSV zou al geïnformeerd hebben naar de twintigjarige Albanees.

Bruma (Galatasaray)
PSV wil Bruma en Bruma wil naar PSV, maar de Eindhovenaren zijn ver, ver verwijderd van de vraagprijs van Galatasaray voor de pas 21-jarige aanvaller. Ajax heeft miljoenen genoeg en kan eenvoudig aan de voorwaarden van de Turkse club voldoen. Als de droom van Bruma om in de Eredivisie te spelen echt zo groot is, dan zal ook Ajax nu in beeld komen.

Jeremain Lens (Sunderland)
Ajax kan ook voor meer ervaring gaan, namelijk Jeremain Lens. Het voordeel van Lens is dat hij als flankspeler én spits - dat zag Frank de Boer in hem - uit de voeten kan. Probleem: Lens was een jaar geleden al te duur voor Ajax en met een contract bij Sunderland zal die situatie weinig veranderd zijn.

Bryan Cabezas (Independiente del Valle)
De nieuwe Ajacied Davinson Sanchez speelt, samen met Marlos Moreno, komende nacht met Atlético Nacional de tweede wedstrijd in de finale van de Copa Libertadores. Tegenstander daarin is het Ecuadoriaanse Independiente del Valle en daar loopt ook een zeer interessant toptalent rond: Bryan Cabezas. De negentienjarige Ecuadoriaan is een rechtsbenige linksbuiten maar kan ook als spits of rechtsbuiten uit de voeten. Hij zou deze week zijn aangeboden aan de Argentijnse topclub Boca Juniors, dat voor twee miljoen euro vijftig procent van de rechten kan overnemen.

Leon Bailey (RC Genk)
Een jaarlijks terugkerende flirt: Leon Bailey. Ajax had eerder deze zomer voorlopig een streep gezet door de speler van RC Genk omdat hij te duur was. De club is wel met de achttienjarige aanvaller bezig geweest. Volgens de zaakwaarnemer van de Jamaicaanse aanvaller was er contact tussen hem en Ajax, dat in hem vooral een nummer 9 ziet, maar Bailey kan ook op de vleugel spelen.

Bartosz Kapustka (Cracovia Krakow)
Bartosz Kapustka werd dit jaar al regelmatig in verband gebracht met Ajax, maar is inmiddels wellicht al onhaalbaar voor de Amsterdammers door de interesse van clubs als Leicester City en Everton. Voor 6,5 miljoen euro lijkt Kapustka op te halen bij zijn club Cracovia Krakow. Leicester heeft op dit moment de beste papieren.

Steven Berghuis (Watford)
Een interessante optie om te huren als de zoektocht naar een vleugelspeler mislukt. Steven Berghuis komt bij Watford weinig aan spelen toe en lijkt ook het komende seizoen niet op veel speelminuten te kunnen rekenen. Feyenoord wil Berghuis, maar wil niet te lang op hem wachten, waardoor Ajax mogelijk kan toeslaan indien het later deze transferperiode nog verlegen zit om een buitenspeler.

Het extraatje

Hakim Ziyech (FC Twente)
Geen buitenspeler, maar als je een deal van 35 miljoen euro sluit mag je jezelf ook wel een cadeautje geven. Ziyech heeft eind juli nog altijd geen nieuwe club en dat is gek voor dé sterspeler van de Eredivisie. Wat zou het mooi zijn als hij nog een paar jaar in Nederland kan spelen. Ajax heeft én het geld, én het kan wel wat creatieve inbreng vanaf het middenveld gebruiken. Een optelsom dus.



Lees ook: Het boodschappenlijstje van Overmars: zes kandidaat-opvolgers van Milik