'Milik dankt transfer aan optredens voor Polen': 'Zoals zijn goal tegen Duitsland'

'Milik dankt transfer aan optredens voor Polen': 'Zoals zijn goal tegen Duitsland'

27-07-2016 11:14
7

Ronald de Boer denkt dat Napoli een goede club zou zijn voor Arek Milik. De Pool gaat profijt hebben van de leerschool die Ajax hem bood, maar hij rendeert nog altijd het beste als tweede spits, vertelt De Boer aan het Poolse SportoweFakty.

"Ajax heeft Milik geholpen, maar het zijn de geweldige prestaties in de nationale ploeg die de aandacht op hem vestigden", laat de oud-Ajacied en voormalig Oranje-international weten. "Zoals zijn doelpunt tegen Duitsland en zijn optredens op het EK 2016." Dat Milik in Frankrijk een aantal grote kansen om zeep hielp, maakt volgens De Boer niet uit.

"Hij is nog steeds een jonge speler. Trainers zien dat hij sterk is in het strafschopgebied, hij heeft een enorme honger naar de goal. Het is belangrijk voor hem dat het team aanvallend speelt. Hij heeft daarnaast ruimte nodig", aldus De Boer. "En als hij er alleen voor staat voorin, is het lastig. Hij is fysiek sterk, maar zijn dribbel is niet zijn sterkste punt. Het linkerbeen compenseert weer veel, die is fantastisch."

Dat Milik stijf links is, is volgens De Boer voor clubs als Napoli geen bezwaar. De Italianen tikken volgens De Telegraaf liefst 34 miljoen euro voor hem af. "Het is altijd beter om één heel sterke voet te hebben, dan twee die gemiddeld zijn."