Vitesse kondigt transfer aan: 'Met zijn aantrekken hebben we voldoende opties'

Vitesse kondigt transfer aan: 'Met zijn aantrekken hebben we voldoende opties'

27-07-2016 11:24

Vitesse heeft de transfer van doelman Michael Tornes wereldkundig gemaakt. Dinsdag werd al aangekondigd dat de overgang aanstaande was, maar nu zijn de handtekeningen echt gezet.

De dertigjarige doelman tekent een tweejarig contract in Arnhem. Tornes werkte al een proefperiode bij Vitesse af. "Na al die jaren in de Scandinavische competities wilde ik graag een avontuur elders in Europa", reageert Tornes op de clubsite. "Mijn eerste ervaring met Vitesse verliep heel goed."

"Ik ben prettig opgevangen en tijdens de trainingen was er veel ruimte voor individuele aandacht. Ik heb er zin in om in Nederland te gaan wonen en kijk uit naar de concurrentiestrijd met de andere keepers", aldus de doelman.

Technisch directeur Mo Allach reageert namens Vitesse. "We hebben Michael tijdens het trainingskamp nadrukkelijk in actie gezien. Hij heeft daarbij een goede indruk achtergelaten. Daarnaast neemt hij een bulk aan ervaring mee. Met het aantrekken van Michael hebben we ook op de keeperspositie voldoende opties."