'Italianen omcirkelen naam Denswil, Ajax kan mooi bedrag toucheren'

'Italianen omcirkelen naam Denswil, Ajax kan mooi bedrag toucheren'

27-07-2016 11:38
14

Stefano Denswil kan anderhalf jaar na zijn transfer naar België een nieuwe stap maken. Volgens Italiaanse media wil Fiorentina de oud-verdediger van Ajax overnemen.

Denswil heeft bij Club Brugge nog een contract tot medio 2018. Deze zomer zou hij volgens Il Corriere dello Sport voor de keuze staan of hij zijn contract in Brugge gaat verlengen óf dat hij zijn vizier op een transfer richt. In dat laatste geval kan Club deze zomer een mooi bedrag opstrijken.

De Italiaanse krant heeft het over drie á vier miljoen euro, maar dat lijkt aan de lage kant. De 23-jarige Denswil speelde het voorbije seizoen alles bij Club en heeft zich sinds zijn vertrek uit Amsterdam tot een zeer betrouwbare kracht ontwikkeld. Ook AS Monaco toonde al interesse in de verdediger. Voor Ajax kan een nieuwe transfer goed uitpakken, want de Amsterdammers hebben volgens De Telegraaf een doorverkooppercentage van twintig procent bedongen.

Als Denswil vertrekt, kan Nicolas Lombaerts een optie worden om de ploeg van Ricardo van Rhijn en Ruud Vormer te versterken. De zaakwaarnemer van Lombaerts bevestigde aan VoetbalPrimeur dat er vanuit België en Nederland veel interesse is.