Hoogoplopend conflict KPN en FOX: We willen nu dat de rechter uitspraak doet

Hoogoplopend conflict KPN en FOX: "We willen nu dat de rechter uitspraak doet"

27-07-2016 11:51
15

Betaalzender FOX Sports en tv-aanbieder KPN hebben een hoogoplopend conflict over het al dan niet opnemen van één kanaal van de zender in het standaardpakket van KPN. De rechter buigt zich over het conflict.

Dat bevestigt KPN-topman Eelco Blok in gesprek met de NOS. Volgens KPN dringt FOX Sports er op aan dat hun belangrijkste zender, waar onder meer de grote wedstrijden uit de Eredivisie op worden uitgezonden, in het standaardpakket worden meegenomen. Op die manier krijgen álle abonnees van KPN die zender in hun pakket.

Op dit moment is het nog zo dat gebruikers van KPN extra moeten betalen als ze het kanaal van FOX willen zien. Als het in het standaardpakket wordt meegenomen, moeten álle abonnees extra betalen, óók de mensen die eigenlijk niet zitten te wachten op het kanaal.

"FOX stelt nieuwe eisen, waarbij wij dat model niet in het belang van onze klanten vinden", aldus KPN-topman Blok in gesprek met de NOS. "We hebben lang onderhandeld, zijn er niet uitgekomen en we willen nu dat de rechter een uitspraak doet." Vrijdag doet de rechter uitspraak in de zaak.