Feyenoord met 5500 fans naar Arena: 'Het lijkt wel een Europese uitwedstrijd'

Feyenoord met 5500 fans naar Arena: 'Het lijkt wel een Europese uitwedstrijd'

27-07-2016 12:05
34

Feyenoord reist zondag met ruim 5500 fans af naar de Amsterdam Arena, waar de Rotterdammers met PSV strijden om de Johan Cruijff Schaal. Organisatorisch komt er nogal wat kijken bij de eerste supportersreis naar de Arena in jaren.

Bij de Klassieker in de Eredivisie zijn al jaren geen uitsupporters meer welkom. Omdat het zondag een treffen tussen PSV en Feyenoord is, gaat dat verbod echter niet op. Twee treinen en 75 bussen met Feyenoord-fans vertrekken zondagmiddag naar de Arena.

Ton Strooband, manager supporterszaken van Feyenoord, is blij dat er veel fans meereizen. "Het is altijd bijzonder om met zo’n grote groep supporters te reizen, maar het is tevens een flinke logistieke operatie die veel voorbereiding heeft gevergd", zegt hij op de clubsite.

De manager supporterszaken benadrukt dat Feyenoord rond de wedstrijd zelf nog amper invloed heeft. De KNVB, Arena en Politie Amsterdam nemen de regie over. "Natuurlijk is er sprake van overleg, maar de invloed van Feyenoord is na vertrek minimaal. Dat geldt ook voor de terugreis. Wat dat betreft lijkt het duel van zondag wel een Europese uitwedstrijd", aldus Strooband.

"Daarnaast heeft de Politie Amsterdam al laten weten dat bijvoorbeeld antisemitische spreekkoren direct beantwoord zullen worden met het terugsturen van supporters. Die ‘belofte’ hebben zij in het verleden al meerdere malen waargemaakt. We hopen van dergelijke zaken verschoond te blijven en rekenen erop dat iedere supporter zich houdt aan de spelregels en mogelijke instructies van veiligheidspersoneel zal opvolgen", besluit Strooband.