Napoli-preses witheet: 'Hierin zit de volledige betekenis van verraad opgesloten'

Napoli-preses witheet: 'Hierin zit de volledige betekenis van verraad opgesloten'

27-07-2016 12:35
9

Aurelio De Laurentiis heeft Gonzalo Higuain aan de Napolitaanse schandpaal genageld. Volgens de flamboyante voorzitter van SSC Napoli is de Argentijnse spits, die deze week de overstap maakte naar Juventus, een 'verrader'.

Napoli wilde Higuain niet verkopen, maar kon weinig uitrichten doordat Juventus voldeed aan de ontsnappingsclausule van 94 miljoen euro. "We hadden niet verwacht dat hij zou vertrekken, dat hij zijn drie jaar in Napels op deze manier zou uitwissen", loopt De Laurentiis leeg tegenover de Corriere dello Sport. "Sommigen geloven dat het overdreven is om het verraad te noemen, maar ik denk daar anders over."

"In deze overgang zit de volledige betekenis van verraad opgesloten, waar ook ondankbaarheid bij hoort", vervolgt De Laurentiis. "Ik wil deze zaak verder afsluiten zonder controverse. Ik had een bepaald respect voor Juventus, ik had een andere houding van hen verwacht. Het klopt dat er een clausule was, er is formeel geen vals spel gespeeld, behalve dan misschien de geheime medische keuringen. Maar in het voetbal is geen aandacht meer voor sentimenten."

Napoli moet ondertussen verder kijken en heeft Arek Milik en Mauro Icardi op het oog als vervangers. Laatstgenoemde mag echter niet zonder slag of stoot weg bij Internazionale.