Minuut stilte in de Arena duurt 24 tellen: 'Geprobeerd tijdswinst te pakken'

Minuut stilte in de Arena duurt 24 tellen: 'Geprobeerd tijdswinst te pakken'

27-07-2016 12:54
14

Ajax stond dinsdagavond voorafgaand aan de wedstrijd tegen PAOK Saloniki stil bij het overlijden van oud-voorzitter Uri Coronel. Er zou een minuut stilte worden gehouden voor een van de belangrijkste bestuurders in de clubhistorie, maar die werd al na 24 seconden afgebroken.

Dat zocht AT5 uit. Coronel overleed vorige week onverwachts op 69-jarige leeftijd. De voormalige voorzitter, die mede verantwoordelijk was voor de verhuizing naar de Arena, stierf aan een hartaanval. Ajax speelde daarom met rouwbanden en kondigde een minuut stilte aan, maar het werd nooit helemaal stil in het stadion. Vooral in het uitvak klonk er herrie. Ook gilde er iemand tot twee keer toe.

Het is niet duidelijk of de minuut stilte om die reden eerder werd afgebroken. "Ik weet zeker dat het niet aan het Amsterdamse publiek heeft gelegen", reageert oud-teammanager van Ajax David Endt tegenover de stadsomroep. "En écht respect ligt natuurlijk dieper dan een minuut stilte, maar jammer is het wel." Endt twitterde voor de wedstrijd nog dat Coronel een 'overdonderende' minuut stilte verdiende.

Ajax vermoedt dat de spelers te laat uit de catacomben zijn gekomen. "Hoe laat de wedstrijd moet beginnen, is heel strak geregeld', zegt een woordvoerder. "De scheidsrechter bepaalt hoe lang de minuut stilte duurt en die wordt strikt geïnstrueerd door de UEFA. Hij heeft kennelijk geprobeerd ergens tijdswinst terug te pakken."