In het kort: Southampton wint oefenduel van FC Twente, Rajkovic naar Italië

In het kort: Southampton wint oefenduel van FC Twente, Rajkovic naar Italië

27-07-2016 21:22
9

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

FC Twente verliest van Southampton
Een oefenduel tussen FC Twente en Southampton is woensdagavond geëindigd in een 2-1 overwinning voor de Britten. Virgil van Dijk was één van de doelpuntenmakers namens The Saints. Nick Marsman ging in de 68e minuut de fout en leidde daarme de 0-2 in, na een kopbal van Sam Gallagher. De aansluitingstreffer van Peet Bijen kwam te laat. Bij Southampton speelden naast Van Dijk ook onder meer Jordy Clasie en Dusan Tadic mee. 

Rajkovic tekent in Italië
Slobodan Rajkovic vervolgt zijn loopbaan in de Serie A. De voormalig verdediger van onder meer PSV, FC Twente en Vitesse verkast van SV Darmstadt naar Palermo. De voorzitter van de Siciliaanse club bevestigt dat woensdag. Rajkovic begon zijn loopbaan in Servië, bij OFK Beograd, en verkaste in 2007 naar Chelsea. Hij werd aan drie verschillende Eredivisie-clubs uitgeleend. In 2011 verkocht Chelsea de stopper aan Hamburger SV. 

Opnieuw contract voor PSV-talent
PSV heeft de zestienjarige Jordan Teze beloond met een profcontract. Teze zette woensdagmiddag zijn handtekening onder een driejarig contract en is dolblij. "Na al het harde werken voelt dit contract als een bekroning", zegt hij tegenover PSV TV. Eerder deze zomer legde PSV al de talenten Justin Lonwijk (16) en Cody Gakpo (17) vast tot medio 2019.

Olic vindt weer nieuwe club

Ivica Olic lijkt nog lang niet klaar met het voetbal. De 36-jarige aanvaller vertrekt naar 1860 München in de Tweede Bundesliga, waar hij een contract voor één seizoen heeft getekend. Olic speelde de afgelopen anderhalfjaar voor Hamburger SV en kwam in Duitsland ook uit voor Hertha BSC, VfL Wolfsburg en Bayern München.

Anderlecht-doelman in Eindhoven
FC Eindhoven heeft een doelman van Anderlecht op proef, meldt Het Laatste NIeuws. Liam Bossin probeert een contract af te dwingen bij de Jupiler League-club, waar hij al voor meespeelde in een oefenwedstrijd en mogelijk de tweede doelman wordt. Bij Anderlecht heeft de goalie geen kans op speeltijd.

Barça behoudt Mascherano
Javier Mascherano blijft langer bij FC Barcelona. De Argentijnse verdediger heeft een nieuwe verbintenis tot medio 2019 ondertekend. Mascherano was de voorbije seizoenen een belangrijke schakel bij Barça en is bovendien een vertrouwenspersoon van Lionel Messi. Zijn oude contract liep tot medio 2018.

Tijdperk Zlatan bij United start donderdag
Voor fans van Manchester United is het donderdag een speciale dag. Dan traint Zlatan Ibrahimovic namelijk voor het eerst mee met The Red Devils. De 34-jarige Zweed meldde zich deze week al op het trainingscomplex van de club. Samen met de andere EK-gangers start hij donderdag écht de training. Behalve Ibrahimovic zijn ook Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin, Anthony Martial en Marouane Fellaini van de partij. 

Experimentje in FA Cup
De Engelse voetbalbond gaat komend seizoen met een nieuwe spelregel experimenteren in de laatste fase van de FA Cup. Als er duels in de kwartfinale, halve finale en finale in verlenging eindigen, mogen clubs een vierde wissel toepassen. Eerder werd al bekendgemaakt dat vanaf de kwartfinale de sudden death-regel ingaat. De ploeg die als eerst scoort in een verlenging, wint door die regel direct de wedstrijd.

Vraagteken bij Feyenoord
Het is nog de vraag of Jens Toornstra zondag in actie komt tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De middenvelder brak woensdag de ochtendtraining af, meldt RTV Rijnmond. Dinsdag trainde Toornstra evenmin voluit, waardoor achter zijn naam een vraagteken staat voor het duel met PSV. Brad Jones trainde woensdag gewoon weer mee, waardoor trainer Van Bronckhorst zondag kan kiezen tussen Jones en Par Hansson.