Liverpool verkoopt weer: verdediger voor acht miljoen aan competitiegenoot

Liverpool verkoopt weer: verdediger voor acht miljoen aan competitiegenoot

27-07-2016 15:10
6

Liverpool heeft woensdag Brad Smith verkocht aan Bournemouth. De 22-jarige vleugelverdediger tekent een vierjarig contract bij de Premier League-club.

Smith is de zesde zomerversterking van Bournemouth, na de komst van onder meer Chelsea-huurling Nathan Aké en Jordon Ibe, ploeggenoot van Smith bij Liverpool, die voor achttien miljoen euro overkwam van The Reds. Bij Bournemouth zijn ze blij met de komst van Smith, die naar verluidt zo'n acht miljoen euro kost.

"Brad beleefde vorig seizoen zijn doorbraak op Anfield en maakte indruk wanneer hij er moest staan", zegt algemeen directeur Neill Blake van Bournemouth. "Hij is een uitstekende jonge speler waarvan we geloven dat hij zich onder Eddie (Howe, red.) verder kan ontwikkelen. Tegelijkertijd brengt hij ook de ervaring van het spelen in de Premier League en op internationaal niveau met Australië met zich mee", aldus Blake.

Smith kwam vorig seizoen tot vier optredens in de Premier League en vijf wedstrijden in de Engelse bekertoernooien. Tijdens zijn debuutjaar in 2013/14 kwam hij tot één invalbeurt in de Premier League voor Liverpool, wat zijn totaal aantal optredens op het hoogste Engelse niveau op vijf brengt. 

Lees ook: Liverpool hard op weg naar transferrecord: verkoop richting 120 miljoen